Wat is een kasteel?

Wel eens een zandkasteel gebouwd?

Heb jij wel eens een zandkasteel gebouwd? Vast wel… een emmer zand die je omkiepte en daaromheen groef je een gracht en maakte je Heb jij op het strand misschien zelfs ook nog een muur, een toren of een brug. Zou je geen gracht eromheen graven dan zou je kasteel overspoelen door de zee.

In de middeleeuwen (500-1500) gebeurde dit ook op deze manier. Alleen dan door een vijand die het kasteel aanviel.

 In heel Europa vind je nog overblijfselen van kaste­len. Deze zijn ook in de Middeleeuwen gebouwd om ook vijanden tegen te houden. Ook in Nederland staan nog veel oude kastelen.

 Wanneer je aan een kasteel denkt, denk je meestal aan een groot stenen gebouw met dikke muren en smalle schietgaten daarin en aan hoge torens.

Eén van de bewoners was een dappere ridder met zijn paard. Hij vocht dan met andere ridders om zijn geliefde te beschermen. Maar er valt over een kasteel veel meer te vertellen…..

bod2
img1
kasteel1
Kastelen1_jpg-1
Kastelen2_gif-1
[De Middeleeuwen] [Intro] [2. Het kasteel] [Wat is een kasteel?] [Ontstaan] [Donjon] [Waar bouwen] [Bewoners] [Vrije tijd] [Kasteelheer] [Kasteelleven] [De rentmeester] [Oorlog] [Verdediging] [Middeleeuwse samenleving] [2.13] [3.  De boeren] [4. Het klooster] [5. De vikingen] [6. De pest] [7. De stad] [8. De kruistochten]