Kruiden

Vlees is het belangerijkste voedsel in het kasteel.gerookt vlees gezouten vlees, of vlees aan het spit.

 

In de schouw zit een ijzeren stang, waaraan een heel varken in eens kan worden gebraden.

Kruiden zorgen voor een pittige smaak . bij het eten drupt het vleesnat op het bord. Dat is een plat stuk brood dat telloor word genoemd. Na het eten gooien de rijken wat telloor op de grond voor de jacht honden. Soms geven ze het ook aan de armen. In de vasten is vlees eten verboden. Maar dan is er volop vis. Van groenten houden ze niet zo. Wel van vruchten.

zeis-455
Keuken1_jpg-1
Middeleeuwse_maaltijd1_jpg-1
Kruidentuin_jpg-1
Keuken2_jpg-1
[De Middeleeuwen] [Intro] [2. Het kasteel] [3.  De boeren] [De boerderij] [In de boerderij] [Geen geld] [Het domein] [De werkdag] [Het voedsel] [Kruiden] [4. Het klooster] [5. De vikingen] [6. De pest] [7. De stad] [8. De kruistochten]