Jeruzalem

Jeruzalem

Jeruzalem was een belangrijke stad voor mensen uit Europa. Dat komt omdat Jezus na zijn dood in Jeruzalem aan het kruis was begraven. Die plek waar Jezus was begraven wilden zij graag goed bewaren en ervoor zorgen dat er niks mee gebeurde. Die plek waar Jezus was begraven was heilig voor de mensen. Daarom was Jeruzalem ook een 'heilig' land voor mensen uit Europa. Er waren al veel mensen uit heel Europa afgereisd naar Jeruzalem om bij de begraafplaats van Jezus te bidden. En dan moet je weten dat die mensen die naar Jeruzalem kwamen wel een reis van twee jaar hadden gemaakt. En dat hadden ze allemaal te voet gedaan! Zo'n reis noemden men een "Pelgrimstocht".

Terug

Het Heilige land

Wanneer je meedeed aan een pelgrimstocht of een kruistocht mocht je wel heel blij zijn als je levend aankwam in Jeruzalem. Tijdens de pelgrimstocht of kruistocht was er het grote gevaar dat er Islamitische Turken kwamen en je door een gevecht met hen om het leven kwam. De Islamitische Turken wilden namelijk niet dat de mensen naar Jeruzalem kwamen om daar te bidden. En ze wilden niet dat de Ridders naar Jeruzalem kwamen. De ridders wilden Jeruzalem bevrijden maar de Islamitische Turken wilden Jeruzalem voor zichzelf houden.

 

childrencrusade1
X-Belegeren_en_plunderen
X-Eerste_kruistocht
[De Middeleeuwen] [Intro] [2. Het kasteel] [3.  De boeren] [4. Het klooster] [5. De vikingen] [6. De pest] [7. De stad] [8. De kruistochten] [Kruistochten] [Jeruzalem] [Eerste kruistocht] [Meer kruistochten] [Voor de kruistocht] [Kinderkruistocht] [Voor het gevecht]